Laden

Levensbedreigende situatie? Bel altijd 112

Huisartsenpost ontvangt het ‘Keurmerk Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling’

Trots melden we dat onze huisartsenpost onlangs het ‘Keurmerk Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling’ in ontvangst heeft genomen. Dit keurmerk betekent dat er ‘aandachtsfunctionarisssen voor huiselijk geweld en kindermishandeling’ bij onze post werken  en dat we bij een vermoeden van huiselijk geweld en/of kindermishandeling werken volgens een vaste werkwijze.

Aandachtsfunctionaris huisarts Ton den Hartog:  “Helaas signaleren wij op de huisartsenpost regelmatig kenmerken van huiselijk geweld, ouderengeweld en kindermishandeling. Het is ontzettend belangrijk dat wij hierop handelen om de juiste hulp te kunnen bieden in nauwe samenwerking met Veilig Thuis. Hiervoor is de meldcode hét instrument. Doordat we op de huisartsenpost ook vroegtijdig zorgen kunnen signaleren en rapporteren werken we ook aan preventie op dit belangrijke thema. Daarnaast is het belangrijk dat we ook beter leren signaleren en meer vertrouwen krijgen om in actie te komen als dat nodig is. Samen met de andere aandachtsfunctionarissen zet ik mij hiervoor in, onder andere door collega’s op de post intern te scholen.”

Lees meer

Terug naar overzicht